Hvad Facebook ved, er altid det rigtige – eller?

written by sofie september 27th, 2016 Forsiden , Sociale Medier , ,

Hvilket parti stemmer du på? Har du børn – og i så fald i hvilken alder? Facebook samler på information om dig og mig. For information er penge

Jo mere Facebook ved om dig, jo bedre kan de annoncørerne målrette annoncer, der er relevante for dig. Og er annoncen relevant – altså lige det, du ikke vidste at du manglede. Ja, så reagerer du også meget mere sandsynligt på den.

Zetland.dk har skrevet en super interessant artikel om netop det emne. Altså om, hvad Facebook ved om os. Og ja, Faceobok ved meget.

Det, som var nyt for mig i artiklen er, at man også kan se HVAD Facebook ved.

Informationerne er samlet sammen så de danner et – efter sigende – ret præcist billede af dig.

Der er fejl og mangler

Meget af den info, der er samlet, passer godt til mig. Men der er bestemt noget, som stritter. Det ser ud til at jeg er forældre (ja, den er god nok), men at mine børn er mellem 18 og 26 år (hm – de er 1 og 3). Og politiske ser jeg ud til at være demokratisk (den er god nok), men tilhørende både Radikale og Socialdemokraterne. Hvis der var valg i dag, ville jeg ikke stemme på nogen af de partier.

Men der er også meget, som passer. Rejser, sundhed, interessen for sociale medier, online marketing og sådan noget. Så i det store hele passer det godt på min professionelle profil (hvor jeg også arbejder for en efterskole, så orienterer mig mod unge), mens jeg åbentbart ikke efterlader mig helt private spor.

Det glæder mig faktisk at billedet ikke er helt korrekt. Det ville ligesom være for skræmmende, at en computer kendte mig for godt.

Læs artiklen fra Zetland

Facebook ved, at Adnan er homoseksuel, radikal og glad for Bubble Witch Saga. Så godt kender Facebook os

 

Hvad kan du lide på Facebook

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*