Ok at stjæle andres idéer?

written by sofie februar 18th, 2016 Forsiden , Sociale Medier , ,

Det er okay at stjæle, når det handler om inspiration og gode ideer. I hvert fald på Facebook eller de andre sociale medier. Det er også okay at andre “stjæler” eller “tager” dine idéer. Du kan alligevel være ret sikker på, at de fungerer bedst hos dig, der har udviklet dem.
Faktisk mener jeg ikke, at man kan tale om at stjæle. Måske er det nærmere et spørgsmål om at søge inspiration hos andre, der gør det godt.
Jeg møder tit kunder eller mennesker i mit netværk, som mugger over at andre kopierer deres gode idéer på Facebook. De ærgrer sig over, at når de havde gjort det godt, begynder andre at gøre det samme.

Lad være med det – glæd dig i stedet over, at du fik den gode idé først, og at andre synes, den er så god, at de vil kopiere den.
I mit arbejde med at udvikle “content” eller indhold til de sociale medier, primært til Facebook oplever jeg stort set altid, at de gode ideer alligevel klarer sig bedst, der hvor de er opstået. Alene fordi de passer bedst ind i profilen og stilen hos den, der har født idéen.

Et eksempel er, at Faaborgegnens Efterskole inviterede til gourmet-middag i forbindelse med Efterskolernes Aften i januar. En super god idé fra en efterskole med en linje, der fokuserer på mad. Bagefter så jeg, hvordan mange andre efterskoler – inklusive Tirstrup Idrætsefterskole, som jeg selv arbejder for, gjorde det samme. Inviterede gæsterne indenfor til aftensmad. Ikke helt så overbevisende, ikke helt så meget i tråd med skolens ånd, men stadig en god idé.  Faaborgegnens Efterskole har ikke mistet noget ved, at andre fulgte efter, og de andre har sandsynligvis lukreret på, at lade sig inspirere.

Så mit råd til dit liv på de sociale medier – lad dig inspirere af de andres skøre påfund, find måder til at videreudvikle det, så det bliver personligt for dig selv/din side/din profil og gør idéen til din egen. Først der rykker den virkelig (og andre får lyst til at stjæle den 🙂 )

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*